Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 08 februari 2008

Acreo koordinator i nytt EU-projekt

FrÄn och med januari 2008 har Acreo utsetts till projektkoordinator för ett Large Scale Integrating project finansierat av EU-kommissionen - ICT ALPHA "Architectures for fLexible Photonic Home and Access Networks".
ALPHA projektet som Àr ett ICT projekt inom 7:e ramprogrammet adresserar utmaningen att bygga framtidens accessnÀt och interna nÀt för hem och företag.

Projektet kommer att studera innovativa arkitektur- och transmissionslösningar baserade pÄ olika typer av optisk fiber (singlemod-, multimod- och plastfiber) och ocksÄ trÄdlös teknik som stödjer en infrastruktur för konvergerade nÀt. Fokus ligger pÄ att med hjÀlp av den senaste tekniken för Lager 1 tillsammans med anpassade kontrollplan utveckla en kraftigt förbÀttrad end-to-end kapacitet för access och hemmanÀt till en brÄkdel av dagens kostnadsnivÄ samtidigt som man skall inkludera transporten av 2G/3G och Beyond 3G (B3G) trafik över nÀten.

Projektet skall innehÄlla experimentella utvÀrderingar och fÀltprov med hjÀlp av projektets testbÀdd. LÄngsiktig forskning som syftar till att förbÀttra existerande teknologi samt intensiv utvÀrdering och standardiseringsarbete ocksÄ ingÄr i projektet.

Projektet körs under perioden januari 2008 till december 2010 med Acreo som projektkoordinator. Totalt har projektet 17 europeiska partners inkluderande ledande universitet, nÀtverks operatörer och system leverantörer.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2