Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 08 februari 2008

Tracab får miljonorder

Svenska företaget Tracab, som tagit Saabs mÄlsökningsteknik och appilcerat pÄ analysteknologi för fotbollsspelare, har fÄtt en stororder frÄn Ryssland och Afrika.
Tracabs omsÀttning förra Äret landade pÄ ca 10 miljoner men nu har bolaget skrivit ett avtal vÀrt ca 30 miljoner kronor med ryska sportkanalen NTV+ samt ett mÄngmiljonavtal med den egyptiska sportkanalen Dreamsport.

Genom avtalen erbjuds lÀnderna liknande statistik som har levererats till Sportbladet ZOOM för alla matcher i Allsvenskan. Tracabs mÄl Àr att befinna sig pÄ fem kontinenter i fem sporter inom fem Är.

Den ryska TV-kanalen NTV+ sÀnder samtliga matcher i den högsta ryska fotbollsligan, Rosgosstrakh Championship of Russia. AffÀren mellan NTV+ och Tracab gÀller under tre Är och leveransen inleds i samband med ligastarten den 14 mars. Avtalet, som Àr vÀrt uppemot 30 miljoner kronor, innebÀr att unik fotbollsstatistik anvÀnds för att ge tittare över hela Ryssland en förhöjd sportupplevelse.

"Genom att vi nu kan erbjuda spÀnnande realtidsstatistik under matcherna fÄr tittarna en Ànnu bÀttre sportupplevelse och som direkt effekt fÄr NTV+ en Ànnu mer trogen tittarskara. DÀrför kÀnns det som ett sjÀlvklart val för oss att ingÄ ett lÄngsiktigt avtal med Tracab", sÀger Dmitry Chukovsky, Director of Operations pÄ NTV+.

AffÀren med egyptiska Dreamsport Àr Àven det ett mÄngmiljonavtal som initialt löper över tre Är.

"Tracabs innehÄllstjÀnst och teknik tillför en helt ny dimension till fotbollen", sÀger Mohamed Ehab Saleh, VD för Dreamsport.

"Rent ekonomiskt Àr avtalen viktiga för oss eftersom det bidrar till att finansiera vÄr ytterligare tillvÀxt, men kanske Àn viktigare Àr att de bÄda avtalen utgör bevis för att vi har en slagkraftig produkt att erbjuda sÄvÀl mediebolag som fotbollsligor över hela vÀrlden", sÀger Johan Apel, VD för Tracab.

Tracab tillverkar sina produkter hos Kitron.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1