Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 01 augusti 2001

NEC levererar 3G terminaler

Hutchison Whampoa-gruppen utser NEC
till leverantör av mobila multimediaterminaler
Hutchison Whampoa-gruppen tillkĂ€nnager idag att man valt NEC Corporation som leverantör av multimediaterminaler för 3:e generationens mobila kommunikation. Enligt avtalet ska NEC börja leverera 3G-terminaler under det tredje kvartalet 2002 till Hutchisons 3G-operatörer i Italien, Australien, Österrike, Sverige och Storbritannien. Detta Ă€r NECs första avtal om leverans av 3G-terminaler utanför Japan. Hutchison har tidigare tillkĂ€nnagivit ett leveransavtal med Motorola om 3G-terminaler.
Avtalets vÀrde offentliggjordes inte.
Samtliga modeller av NEC-terminalerna som tÀcks av avtalet kommer att utnyttja 2-, 2.5- och 3G-systemen (2G:GSM/GPRS och 3G:UMTS/W-CDM), vilket garanterar tÀckning oavsett var anvÀndaren befinner sig. Terminalerna kommer ocksÄ att utrustas med de senaste applikationerna för mobil dataöverföring, JAVA-funktioner och multimediatjÀnster.
- NEC fokuserar nu sin verksamhet pÄ mobilt Internet via bredband, och den tredje generationens mobilteknologi Àr det omrÄde som NEC Àgnar mest resurser och arbete. NEC rÀknar med att bli ledande i utvecklingen av mobilt Internet genom att erbjuda 3G terminaler med de mest sofistikerade funktionerna, den högsta kvaliteten och den största tillförlitligheten. Med detta avtal med Hutchison fÄr vi en stark stÀllning att expandera frÄn, sÀger said Ben Nakamura, Associate Senior Vice President och Executive General Manager för NECs affÀrsenhet för mobila 3G-terminaler.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2