Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 11 februari 2008

Stark tillväxt för ElectroTech

Förra året var ett bra år för ElectroTech. Omsättningen mellan 05/06 och 06/07 ökade från 9,5 till 13,4 miljoner kronor och ElectroTechs VD Stefan Nordmark tror att utvecklingen kommer att fortsätta.
När utvecklingsföretaget ElectroTech i Kalix stängde böckerna den sista augusti så kunde bolaget se tillbaka på ett år av stark tillväxt. Omsättningen ökade mellan det brutna räkenskapsåret 2005/2006 till 2006/2007 från 9,5 miljoner kronor till 13,4 miljoner kronor.

”Jag tycker att det ser riktigt bra ut och jag tror även på en stark fortsättning”, berättar ElectroTechs VD Stefan Nordmark för evertiq.

ElectroTech är ett konsultföretag som sysslar med utveckling av elektronikprodukter och applikationer men ElectroTech är även ett ODM- och OEM-företag i den bemärkelsen att de inte bara utvecklar produkter på uppdrag av sina kunder utan ElectroTech utvecklar dessutom egna produkter inom både mätteknik, industridatorer och RFID-produkter. ElectroTech har ingen egen tillverkning utan de har endast utveckling och slutmontering hos sig. Prototyptillverkning och tillverkning av större volymer inom elektronikprodukter använder företaget sig av partners till. Inom Norrlandssamarbetet Electropolis har ElectroTech bland annat en rad partners.

”Behöver vi prototyper kan vi vända oss till exempelvis OrbitOne eller Chip&Circuit. Det fungerar jättebra. Visst kan det vara roligt att ha en ytmonteringsmaskin hos oss men det ska vi inte hålla på med. Vi fokuserar på det vi är bra på och det är bättre att de som bedriver tillverkning får sköta det de är bra på, nämligen tillverkning. Inom Electropolis har vi lyckats jättebra med samarbetet mellan olika företag för att utnyttja det var och en är bäst på”, berättar ElectroTechs VD Stefan Nordmark för evertiq.

ElectroTech har inte bara produktionspartners i Sverige utan även ute i Europa precis så ser även kundbasen ut.

”Vi har kunder i norra delarna av Europa, vi har kunder i England. De kunder vi har är globala och arbetar på en global marknad”, berättar Stefan Nordmark för evertiq.

ElectroTech ställde ut på Elektronik/EP i Electropolissamarbetet där man i år hade ett pirattema efter historien om Bottenvikspiraterna. Stefan Nordmark är nöjd med årets mässa.

”Jag tycker att mässan var bra och vi är nöjda. De allra flesta som gick på mässan hade ett mål med mässbesöket. Det var inte riktigt så för några år sedan. Då skickade företagen en massa personal som mest strosade runt”, säger Stefan Nordmark som också slog ett slag för studenterna på mässan.

”De är ändå vår framtid. Jag tycker att branschen har ett ansvar att ta sig tid med dessa ungdomar och väcka deras intresse. Tar man sig bara tid och pratar med dem en stund så är de väldigt vetgiriga och vill lära sig saker. Vi har mycket att vinna på att ge dem uppmärksamhet”, säger Stefan Nordmark till evertiq.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2