Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 11 februari 2008

GPV ett av få danska företag<br>som drar nytta av JSF-order

Endast etablerade och större danska företag inom elektronikindustrin kan dra nytta av eventuella order av det amerikanska JSF, Joint Strike Fighter.
Lockheed Martin som tillverkar jaktflyget JSF har redan valt sina underleverantörer, enligt uppgifter i media. Detta innebär enligt Christian Björnskov, lektor, vid Aarhus School of Business, att endast en handfull danska företag kan räkna med att få leverera till dessa flygplans produktion.

Enligt Lockheed Martin är 93 procent av JSF redan färdigutvecklat i dagsläget och detta skall enligt amerikanska medier innebära att Lockheeds flygfabrik i Fort Worth, Texas, har ca 850 ingenjörer och andra tekniker som blir övertaliga.

Enligt danska ingeniören så är det endast fyra gamla leverantörer till JSF som kommer att få leverera. Det är GPV, Systemantic, Terma och A.P. Möller-företaget Maersk Sealand.

Detta tror Christian Björnskov som i och med detta är kritisk till försvarets förväntningar om att det skall ligga 22 miljarder kronor i ordervärde och vänta.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1