Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 februari 2008

LXE förvärvar Åkerströms Trux

LXE förvärvar Åkerströms Trux AB för 15,5 miljoner US dollar.
Amerikanska LXE Inc., dotterbolag till EMS Technologies, har förvärvad Åkerströms Trux AB.

Åkerströms Trux utvecklar, marknadsför och säljer färdiga Windowsbaserade fordonsdatorer. LXE siktar på att stärka sin närvaro på den nordiska marknaden och därför gör man nu detta förvärv.

Jim Childress, President/VD för LXE, kommenterar: ”Truxs produktserie, som vi nu får tillgång till, gör att vi direkt kan ge kunderna ett ännu bättre erbjudande inom fordonsmonterade datorer – ett växande marknadssegment som drivs av att kunderna driftsätter avancerade tillämpningar och standardiserar sin IT-infrastruktur. De kommande månaderna kommer vi att fokusera helt på att integrera Truxs kapacitet i vår organisation, genom att arbeta för att maximera Åkerström Truxs viktiga försäljningskanaler i Norden, Europa och USA.”

Åkerströms Trux har ett systerföretag, Åkerströms Björbo AB. Detta bolag omfattas inte av denna affär men alldeles nyligen förändrades ägarförhållandena även i Åkerströms Björbo AB då riskkapitalbolaget Verdane Capital förvärvar Åkerströms Björbo AB av Brainheart Capital som del av en portfölj om fyra onoterade bolag varav Åkerströms Björbo AB är ett av nyckelinnehaven.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2