Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 februari 2008

Nokias marknadschef sågar konkurrenterna

Nokias försÀljnings- och marknadschef, Anssi Vanjoki skrÀder inte orden nÀr han uttalar sig om konkurrenterna Sony Ericsson och Motorola.
Anssi Vanjoki pÄ Nokia ser inte nÄgon logik i att Motorola dela pÄ mobiltelefonverksamheten. Han ser inte heller nÄgon annan förklaring till Sony Ericssons samarbete med Microsoft Àn att Sony Ericsson skall ha problem med sin egen mjukvaruutveckling.

"Jag förstÄr inte varför de gör det, annat Àn att de mÄste ha problem med sin egen mjukvaruutveckling", sÀger Vanjoki till Di.se.

Sony Ericsson och Nokia Àr delÀgare i operativsystemleverantören Symbian. Sony Ericsson Àger dessutom mjukvarubolaget Uiq tillsammans med Motorola men varken Uiq eller Symbian fick vara med i Sony Ericssons nya flaggskepp X1.

"Om man inte har sin egen mjukvara blir man över tiden en montör av mobiler. Jag Àr förbryllad", sÀger Anssi Vanjoki till Di.se.

Anssi Vanjoki stÀller sig Àven frÄgande till meningen med att dela pÄ verksamheterna inom Motorola. Motorola har tidigare sagt sig intresserade av att sÀrskilja systemsidan frÄn mobiltelefonutvecklingen. Detta förvÄnar Anssi Vanjoki.

"De har gÄtt ut och sagt att de kan vara vad som helst, utan plan. Jag förstÄr det bara inte. Och vad finns det att köpa? Deras marknadsandelar har gÄtt ned, merparten av deras tillverkning gör de inte sjÀlva lÀngre. Deras kunskap inom mjukvara gjorde de sig av med under deras förra kris. Vad har de egentligen och vad Àr vÀrdet av det?" sÀger Anssi Vanjoki till Di.se.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2