Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 14 februari 2008

Fortsatt positiv utveckling för ABB Sverige 2007

ABB Sverige redovisar för 2007 en bestÀllningsingÄng pÄ 34,3 miljarder kronor. Det Àr en ökning med 40 procent jÀmfört med föregÄende Är.
Stora projekt inom kraftöverföring och distribution samt stora industriprojekt stÄr för huvuddelen av ökningen. Men Àven produkter och service har en fortsatt bra tillvÀxt. Exporten svarar för 84 procent av den totala orderingÄngen.

”Vi hade en kraftig försĂ€ljningsökning under 2007”, sĂ€ger Sten Jakobsson, vd för ABB Sverige.

”Det beror dels pĂ„ en bra marknadssituation med hög efterfrĂ„gan inom i stort sett alla marknadssegment. Dels beror det pĂ„ att vĂ„rt erbjudande passar vĂ€l in i dagens ökade intresse för klimat- och energifrĂ„gor. VĂ„ra produkter och lösningar bidrar till att minska utslĂ€ppen och möjliggör en effektiv energianvĂ€ndning”, fortsĂ€tter han.

IntÀkterna ökade med 4 procent till 23,8 miljarder kronor och den höga orderingÄngen inom systemsidan ger ABB Sverige en stor orderstock.

För femte Äret i rad visade ABB Sverige en positiv utveckling med en kraftig ökning av resultatet jÀmfört med föregÄende Är. Antalet medarbetare (omrÀknat till heltidstjÀnster) lÄg pÄ ungefÀr samma nivÄ som föregÄende Är med 8738 personer.

Utsikterna för 2008 ser fortsatt bra ut. Utbyggnaden av infrastrukturen i den ”nya vĂ€rlden” medför att investeringarna i elnĂ€t och industriproduktion förvĂ€ntas fortsĂ€tta pĂ„ en hög nivĂ„. I Europa och Nordamerika fortsĂ€tter modernisering och sammankoppling av elnĂ€t samt utbyggnad av befintliga industrianlĂ€ggningar.

”Med vĂ„r teknik kan avlĂ€gset belĂ€gen förnybar energi tas tillvara. Det gĂ€ller sĂ„vĂ€l vattenkraft som vindkraft och solkraft. Detta ger oss goda möjligheter att bidra i arbetet med att minska de globala koldioxidutslĂ€ppen”, sĂ€ger Sten Jakobsson.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2