Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 februari 2008

Westermo-switchar i mjölkrobotar

Lely, tillverkare av produkter för den dagliga sektorn har byggt in SDW-550 switchar från Westermo i sina robotar Lely Automat A3-version, en mjölkande robot som sedan 2006 säljs i tusentals exemplar runt om i världen.
Robotmj√∂lkning √§r inte enbart ett nytt s√§tt att mj√∂lka kor ‚Äď det √§r en helt annan metod att driva bondg√•rd. En utvecklad sensorteknik och ett integrerat ledningsprogram medf√∂r att redskapen ger en effektiv mj√∂lkningsprocess och kvalitetskontroll.

Roboten garanterar hantering av mjölkningsprocessen, alltifrån förbehandling genom påkoppling av spenkopparna till att inkludera efterbehandling med juversprej. Roboten är en arbetande maskin dygnet runt. All kringutrustning förbinds med den centrala övervaknings-PC:n via ett Ethernet-nätverk. Westermo:s switchar används för kommunikation av realtidsdata mellan en PC, där all information om exempelvis korna, mjölkens kvalitet och foderintag lagras. Exempel på det är en utrustning för att sända kor till en hage där de inte blir mjölkade under en viss period.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2