Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 19 februari 2008

Facket i Kumla dementerar rykten om varsel

Kumlas kompetens och starka position inom Ericsson skyddar fabriken menar Fackordförande i Kumla. Fast det finns mycket tillverkning för GSM i fabriken, vilket lika gÀrna kan tillverkas nÄgon annanstans menar analytiker.
Analytiker pekade i början av februari ut Ericssons fabrik i Kumla med sina 700 anstÀllda som en av de troliga fabrikerna dÀr större delar av nedskÀrningar kommer att ske.

I Kumlafabriken slutmonteras produkter för GSM och 3G. Tillverkningen av produkter för GSM kan göras mycket billigare nĂ„gon annanstans, meddelade Helena Nordman Knutson, Ericssonanalytiker pĂ„ Öhman, till Svenska Dagbladet.

Facket i Kumla Àr av en annan uppfattning. Bo Johansson, ordförande i Unionen pÄ Ericssons Kumlafabrik Àr övertygad om att Kumlas kompetens och starka position inom företaget skyddar dem. De jobbar med de centrala delarna i basstationerna, alltsÄ företagets kÀrnverksamhet, vilket ger Kumla en vÀldigt stark position inom Ericsson.

Anders Bergstrand, chef för Ericssons fabrik i Kumla, kommenterar inte gÀrna den hÀr typen av spekulationer, som sÄ lÀtt blir sanningar oavsett om de Àr underbyggda eller inte. Dock konstaterar han att Kumlafabriken har krav pÄ sig att varje Är sÀnka sina tillverkningskostnader med cirka 20 procent om Äret. Detta krav har fabriken hittills klarat meddelar Nerikes Allehanda.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2