Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 21 februari 2008

Tilgin i samarbete med Nokia Siemens

Tilgin har tecknat ett heltäckande avtal om försäljnings- och marknadsföringssamarbete med Nokia Siemens Networks, en globalt erkänd systemintegratör. Avtalet avser försäljning av Tilgins förintegrerade IPTV-boxar till utvalda kunder.
Avtalet innebär att Tilgin kommer att bli prioriterad leverantör och i samarbetet kommer Nokia Siemens att erbjuda Tilgins IPTV-lösning som en del av sin större produktportfölj. Aktuella produkter är de Tilgin-produkter som certifierats för integratörens tekniska plattform, som är väl etablerad som en branschledande lösning. Inom ramen för avtalet kommer Tilgins produktserie Mood för IPTV att anpassas till utvecklingen av Nokia Siemens tekniska plattform och Tilgin blir en partner inom företagets IPTV-lösningar. Avtalet har en första löptid på två år.

I samarbetet kommer Nokia Siemes att erbjuda Tilgins IPTV-lösning som en del av sin större produktportfölj. Avtalet lägger grunden för ett nära samarbete mellan Tilgins försäljningsteam och Nokia Siemens affärsutvecklingsteam för att diskutera och fokusera på de försäljnings- och marknadsföringsmöjligheter som Tilgins IPTV-produkter ger.

I ramen för samarbetsavtalet ingår att Tilgin levererar sin set-top-box lösning för IPTV ur serierna Mood 300 och Mood 400. Tilgins IPTV lösning stödjer fullt ut den senaste standarden för videokomprimering MPEG-4 AVC och avancerade funktioner som PVR (Personal Video Recording) och HDTV. Tilgin Mood Boot Server (MBS), för fjärrkonfiguration och programuppdatering, ingår som en del i Tilgins lösning.

Det första steget i certifieringsprocessen mellan parterna kommer att vara slutförd i april 2008.

Ola Berglund, VD f√∂r Tilgin, kommenterar: ”Det faktum att en ledande systemintegrat√∂r som Nokia Siemens Networks har valt Tilgin som prioriterad leverant√∂r av set-top-boxl√∂sningar f√∂r IPTV bekr√§ftar v√•r position som tillf√∂rlitlig leverant√∂r av den h√§r typen av l√∂sningar. Viktiga sk√§l till att man valde Tilgin √§r v√•r innovationsf√∂rm√•ga och de planer vi gjort upp f√∂r det framtida samarbetet. Tilgins starka st√§llning i CPE- och IMS-branschen samt det stora antalet befintliga installationer var ocks√• avg√∂rande. Samarbetsavtalet bekr√§ftar √§ven v√§rdet av v√•r aff√§rsstrategi och att vi erbjuder flexibla produkter med h√∂g kvalitet”.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2