Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 22 februari 2008

Elcon installerar ASIG

Elcon har beslutat att ta in ASIG-processen och installerar nu en komplett lina för ÀndamÄlet.
En av Danmarks största mönsterkortsleverantörer, Elcon, har beslutat att installera en komplett ASIG-lina i sin fabrik i Horsens.

Elcon, med sina 50 anstÀllda i Horsens omsÀtter ca 40 miljoner danska kronor och nu satsar företaget pÄ Polymer Kompositers ytbehandlingsprocess ASIG.

”Det hĂ€r beror mycket pĂ„ de problem vi upplevt med ENIG, speciellt inom vidhĂ€ftning och sĂ„ kallade ”Black Pads”. Nickel försvagar dessa lödfogar och nickel Ă€r dessutom inte att föredra i högfrekvensapplikationer”, berĂ€ttar Elcons VD Ole Ravnsborg för evertiq.

”Vi hade inte kemguldprocessen i huset tidigare utan anvĂ€nde oss av en kontraktstillverkare som hade processen hos sig men de ville bli av med processen och i och med detta sĂ„ passade vi pĂ„ att leta efter ett alternativ. Vi beslutade oss dĂ€rför att ta in ASIG”, berĂ€ttar Ole Ravnsborg för evertiq.

Elcon bygger upp en helt ny lina för detta ÀndamÄl och processen som bÄde erbjuder komplett ASIG med guld som sista ytskikt kan Àven erbjuda enbart silver som ytbelÀggning. I mitten pÄ mars sÄ skall linan vara helt körklar.

”Det Ă€r förstĂ„s svĂ„rt att veta exakt hur kunderna kommer att reagera pĂ„ detta men de kunder vi har varit i kontakt med har varit mycket positiva”, berĂ€ttar Ole Ravnsborg för evertiq.

”Detta Ă€r givetvis mycket positivt för oss och ett viktigt steg i kommersialiseringen av ASIG-processen. De fördelar Ole framhĂ€ver hos ASIG Ă€r precis de styrkor vi sett. Intresset för vĂ„ra processer för mönsterkort har ökat kraftigt de senaste mĂ„naderna. Det faktum att nu ocksĂ„ Elcon bestĂ€mmer sig för att införa ASIG visar att det kommer att bli en process att rĂ€kna med”, sĂ€ger Polymer Kompositers VD Jens Andersson till evertiq.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2