Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 27 februari 2008

Adcontact & Gammeter etablerar joint venture

Kontaktdonsdistributören Adcontact och dess finska kollega Gammeter OY expanderar sin gemensamma nÀrvaro i Europa.
Adcontact och Gammeter har funnits i över 25 Är inom sin respektive marknad som idag tÀcker Sverige, Norge, Finland, Baltikum och St. Petersburg-regionen i Ryssland. Företagen Àr bÄda aktiva inom samma omrÄde, det vill sÀga distribution och kompetensutveckling inom kontaktdon och utrustning för kabelbearbetning samt test. De bÄda företagens huvudmarknader Àr vitvaror, elektronik, telekom och fordon.

“VĂ„r mĂ„lsĂ€ttning med att kombinera effektivitet med lönsamhet möjliggörs genom bĂ€ttre anvĂ€ndande av resurser sĂ„som lager, försĂ€ljning, administration och skalbarhet. Detta möjliggör en expansion pĂ„ större geografiska marknader samtidigt som det hjĂ€lper oss och vĂ„ra kunder att fĂ„ en större konkurrensfördel”, sĂ€ger Mauri Gronroos, VD Gammeter OY, till evertiq.

“Samarbete samspelar med vĂ„r gemensamma strĂ€van mot att skapa en gemensam företagskultur med en gemensam produktportfölj i syfte att tĂ€cka in de luckor vi har pĂ„ vĂ„ra gemensamma marknader. Vi fĂ„r en gemensam logistik och inköpsorganisation för den nya organisationen. Vi skapar finansiellt utrymme för förvĂ€rv och fusioner i nĂ€rliggande regioner och tillslut en homogen företagsgrupp”, meddelar MĂ„rten Hanssen, VD Adcontact

”I ett inledningsskede kommer företagens verksamheter att ske under existerande företagsnamn. VĂ„r ambition och företagsstrategi Ă€r att fortsĂ€tta som tidigare men med skalfördelarna. I den slutliga fasen av den hĂ€r konstellationen kommer vi att ha en omsĂ€ttning pĂ„ ungefĂ€r 15.000.000 Euro”, sĂ€ger MĂ„rten Hanssen.

”Effekten av detta gör att vi fĂ„r ett lager med 30.000 - 40.000 artiklar som vi kan nĂ„ alla existerande kunder som har outsourcat sin produktion till lĂ„gkostnadsregioner i Europa. DĂ€rigenom nĂ„r vi ocksĂ„ ut till nya kunder pĂ„ dessa marknader med ett gemensamt distributionssystem”, sĂ€ger Stefan Kolic, Marknadschef hos Adcontact, till evertiq.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1