Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mjukvara | 06 augusti 2001

Universum i en dator?

Durham universitetet vill återskapa universum med hjälp av Englands kraftfullaste universitets- dator
Professor Carlos Frenk, säger att datorn (The Cosmology Machine)kommer att ge ett konsortium av vetenskapsmän i England, Tyskland, Kanada och USA att genomföra kosmologiska, oöverträffade, beräkningar i storlek och detaljer.
"Dessa beräkningar kommer att konfrontera en av de största utmaningarna inom vetenskapen: Försåelse för hur universum skapades- och sedan utvecklats till det nuvarande"
(Reds anmärkning: Är inte svaret 42?)
Tillverkad av Sun till en kostnad av £1,4 miljoner har den bland annat ett integrerat kluster av 128 Ultra-SparcIII processorer och en 24-processors SunFire server. Den har 112Gbyte med RAM, 7Tbyte för datalagring och är kapabel till 10 miljarder aritmetiska operationer per sekund.
(Red igen: den vill jag ha!)
Keele University har annonserat planer på att bygga Europas första Linux/Athlon-baserade 100GFlop superdator. Den kommer att ha 64 st 1GHz AMD Athlon PCs kopplade via multiple standard 100Mb/s Ethernets i ett "flat neighbourhood network" (FNN) konfiguration.


Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2