Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 20 mars 2008

EDC på plus igen

EDC har efter nÄgra tunga Är börjat se ljuset i tunneln. Under februari 2008 levererade EDC det första positiva resultatet pÄ 30 mÄnader.
Under 2006 omsatte EDC 92,4 miljoner kronor och landade pÄ ett rörelseresultat pÄ minus 14,9 miljoner kronor. Resultatet blev minus 11,8 miljoner kronor och under 2007 skulle EDCs framtid avgöras. EDC togs till rekonstruktion och en ackordsuppgörelse tillsammans med försÀljningen av det litauiska dotterbolaget i Kaunas, EDC Elsis, rÀddade bolagets svaga rörelseresultat. EDC ökade sin omsÀttning 2007 till ca 100 miljoner kronor men utan försÀljningen av Kaunasfabriken och ackordsuppgörelsen hade rörelseresultatet landat pÄ minus 14 miljoner kronor. Resultatet blev till slut 7,5 miljoner kronor men nÀr de nya Àgarna Olle Hulteberg och Fredrik Berghel klev in och tog över bolaget skulle man frÄn och med den första januari starta med ett vitt papper. Under slutet av 2007 genomfördes kostnadsreduceringar, frÀmst i form av uppsÀgningar av personal.

”Vi ville börja den första januari med ett vitt papper dĂ€r alla besparingar och förĂ€ndringar har belastad 2007. Det Ă€r först nu nĂ€r vi har anpassat verksamheten till rĂ€tt storlek och denna kundbas vi kan se om vi verkligen fĂ„r det hĂ€r att gĂ„ runt”, sĂ€ger EDCs VD Olle Hulteberg till evertiq.

Olle Hulteberg berÀttar för evertiq att EDC under de första fyra mÄnaderna har man haft en kostnads- och effektivitetsjakt dÀr kostnaderna i varje kostnadsstÀlle har identifierats. Men Àven i de jobb fabriken tillverkar har man gÄtt in och identifierat varje enskild kostnad för att fÄ en bÀttre överblick av lönsamheten i jobben. Detta bÄde för att kunna ta fram bÀttre offerter men ocksÄ för att skapa en grund och ett material för förbÀttringsarbetet.

MÄlet var ett positivt rörelseresultat i februari 2008 och det mÄlet har EDC nu uppnÄtt med rÄge. OmsÀttningen landade i februari pÄ 8 miljoner och vinsten EDC levererade landade pÄ 376 000 kronor vilket Àr bÀttre Àn den nÄgot trögare januarimÄnaden dÄ resultatet landade pÄ minus 100 000 kronor.

”Det hĂ€r Ă€r ju det slutgiltiga beviset pĂ„ att verksamheten faktiskt kan leverera vinst. Vi kĂ€nner oss nu vĂ€ldigt taggade och riggade inför framtiden”, berĂ€ttar Olle Hulteberg för evertiq.

”Vi har lagt en försiktig budget inför 2008 som skall generera ett svagt positivt resultat och vi kĂ€nner nu att vi Ă€r vĂ€l rustade för att kunna klara detta. Nu Ă€r det dags att ta tag i nyförsĂ€ljning”, berĂ€ttar Olle Hulteberg för evertiq.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1