Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 augusti 2001

Optillion in i USA

Svenska högteknologiföretaget Optillion har rekryterat amerikanen Geoffrey Brown, närmast från Tyco Electronics, för att leda bolagets etablering i USA.
Optillions amerikanska verksamhet kommer att etableras i San Franciscos Bay area, vilket skapar en strategisk närhet till andra världsledande aktörer i optoelektronikbranschen - kunder och samarbetspartners i Silicon Valley och the Bay area. Optillion utsågs i maj till ett av Europas 25 främsta "emerging private technology companies" av Tornado Insider . Optillion har samlat världsledande kompetens för utveckling och produktion av fiberoptiska transceivrar, vilka kommer öka kapaciteten i framtida bredbandsnät avsevärt.
Den amerikanska etableringen är ett viktigt steg i svenska Optillions tillväxtstrategi. I San Francisco kommer Optillion arbeta med marknadsföring, försäljning och kundservice. Ansvarig för den amerikanska verksamheten blir Geoffrey Brown, tidigare Tyco Electronics försäljningschef för Europa, Nord- och Sydamerika inom Protection Components Business.
- Vi är mycket glada att kunna presentera Geoffrey Brown som ansvarig för vår amerikanska verksamhet. Med Geoffrey får Optillion en stark ledare med stor internationell erfarenhet vilket krävs för att leda etableringen i USA. Det är på den amerikanska marknaden många av våra potentiella kunder och samarbetspartners finns, säger Patrik Evaldsson, VD för Optillion.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-1