Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 15 maj 2008

Top 20 chip tillverkare

IC Insights' har listat top 20 chip tillverkare under första kvartalet 2008. Första plats gÄr till Intel, som följs av Samsung och Texas Instruments.
I listan finns det Ätta Amerikanska bolag, sex japanska, tre Europeiska, tvÄ frÄn Sydkorea samt en frÄn Taiwan. För att man ska komma med i listan krÀvs det att försÀljningen ligger pÄ minst en miljard US dollar. Se listan nedan.Tohiba kom pÄ en fjÀrde plats, rankingen för Toshiba har inte förÀndrats frÄn förra Äret. Dock har TSMC klÀttrat upp till en femte plats. De företagten som gjorde bÀst ifrÄn sig enligt IC Insight Àr Qualcomm med en ökning med 29% under hela Äret. De hoppade upp fyra plaster i listan. Broadcom gick ocksÄ upp och ligger nu med i top 20 rankningen. Panasonic, Nvidia, TSMC, Renesas, Sony och Infineon var alla vinnare i rankningen.

De som har fallit bort Àr Qimonda som föll med 10 positioner. Qimonda meddelade Àven idag att bolaget kommer att göra sig av med 350 anstÀllda i Dresden Tyskland.

IBM ligger ocksÄ bland de som föll ur listan. NXP föll med tre platser, trots att försÀljningen ökade med 4% under 1Q08/1Q07. Andra bolag som ocksÄ föll Àr AMD, Hynix Micron samt ST.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1