Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 15 augusti 2001

Order på optisk nätverksteknik

Siemens får en order på optisk nätverksteknik från australiska tjänsteföretaget Layer 2.
Siemens har fått en order från australiensiska Layer 2 Communications (Layer 2) på ett optiskt nätverk inklusive edge-routing-utrustning. Avtalet omfattar även driftsstöd och teknisk support. Layer2 levererar bandbredd och IP-tjänster och har sitt säte i Sydney. Man har också filialer i Hongkong och Singapore.
Siemens kommer att leverera både utrustning och support till Layer 2 vid utrullningen av företagets nätverk i fem länder till att börja med - Singapore, Australien, Hongkong, Japan och USA. För att integrera de ledande marknaderna i Asien, inklusive Kina, satsar Layer 2 på det stora nätverk som kallas APCN 2 (Asia Pacific Cable Network) och som omfattar alla de större operatörerna i regionen, t.ex. StarHub i Singapore och Telstra i Australien. Den 19 000 kilometer långa kabeln ger åtta länder direkt åtkomst till nätet och kommer att ge en bandbredd på 2,56 terabits i slutet av utbyggnadsfasen. Driftsättningen är planerad till oktober 2001. Siemens kommer, förutom att leverera utrustningen, att bygga upp en nätdriftcentral och en fältserviceorganisation i respektive land. Detta meddelas i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2