Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 03 juni 2008

Fördel att vara stor kontraktstillverkare i Norge

Marknaden för elektronikproduktion i Norge Ă€r uppdelad i tre segment. Det sĂ€ger Axxe Logistics VD Öystein Back till evertiq.
Öystein Back Ă€r VD för Axxe Logistics som just nu lĂ€gger allt mer krut pĂ„ att bredda sin kundportfölj efter den dominerande kunden Ericssons minskade volymer. Om lĂ€get i den norska industrin just nu sĂ€ger Öystein Back att det rĂ„der goda tider för de som Ă€r duktiga och framförallt att de stora med vĂ€letablerade organisationer kring logistik och inköp har en stor fördel.

”För oss som Ă€r duktiga pĂ„ försĂ€ljning och marknadsföring sĂ„ gĂ„r det bra just nu. De stora, som Norautron, Hapro och Flextronics gĂ„r nog riktigt bra. De mindre har det nog lite tuffare i konkurrens med de stora som har vĂ€l fungerande marknadsföring, försĂ€ljning, tillverkning och logistik”, berĂ€ttar Öystein Back för evertiq.

”Jag tror att man kan dela in Norge i tre delar dĂ€r du dels har de största som omsĂ€tter mer Ă€n en halv miljard, sedan har du de minsta som kĂ€mpar med ca 10 man och sedan har du oss som ligger nĂ„gonstans mitt emellan”, berĂ€ttar Öystein Back för evertiq.

”Vi vill ju uppĂ„t och har Ă€ven kapacitet för det. Vi har kapacitet för ca 500 miljoner”, berĂ€ttar Öystein Back för evertiq.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2