Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Mönsterkort | 17 augusti 2001

Digital Visions omsättning krymper

Digital Vision skriver i sin delÄrsrapport att nettoomsÀttningen under Ärets första sex mÄnader uppgick till 29,2 (40,9) Mkr.
Det Àr en minskning med 38% jÀmfört med samma period föregÄende Är. OrderingÄngen under perioden uppgick till 41,0 (32,0) Mkr en ökning med 29%. Orderstocken per 30 juni 2001 uppgick till 26,0 (32,8) Mkr.
Den ökning i orderingÄng som bolaget uppvisat under de första sex mÄnaderna kommer frÄn det amerikanska dotterbolaget. FrÄn och med Ärets tredje kvartal förstÀrks försÀljningsorganisationen i USA ytterligare med en person för att kunna bearbeta Amerikas östkust samt ChicagoomrÄdet.
NÀsta generation bildbehandlingssystem, Valhall, har förhandsvisats pÄ NAB-mÀssan i Las Vegas samt under roadshow i London, Paris och Tokyo.
Bolaget skriver ocksÄ att under den nÀrmaste perioden kommer resultatet fortsatt att pÄverkas av arbetet med produktutveckling och effektivisering av bolaget.
De första positiva signalerna av redan genomförda ÄtgÀrder börjar bli synliga. Bolagets orderingÄng visar en positiv tendens, vilket tyder pÄ att arbetet med att förstÀrka försÀljningsorganisationen har gett resultat. Idag visar dock marknaden en viss avmattning i den allmÀnna nedgÄng som rÄder. Enda undantaget Àr USA-marknaden.
LÀs hela delÀrsrapporten hÀr.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2