Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 juni 2008

Anoto bildar joint venture med Hitachi Maxell

Anoto bildar joint venture med Hitachi Maxell och tar över produktionen av digital penna.
Anoto och Hitachi Maxell Ltd. tillkĂ€nnager idag att de bildar ett joint venture bolag för den Japanska marknaden och överför Ă€garskapet av Hitachi Maxell’s digitala pennor till Anoto AB. Enligt kontraktet tar Anoto över fullt Ă€garskap, inklusive produktion, av Maxells digitala penna. Maxells digitala penna baserar sig pĂ„ Anotos teknologi och immateriella rĂ€ttigheter.

Det nya joint venture bolaget, Anoto-Maxell K.K., kommer att sköta försÀljning och distribution av digitala pennor pÄ den japanska marknaden samt pÄ vissa andra marknader i Asien. Alla andra marknader kommer att handhas av organisationerna i Lund eller i Boston, USA. Anoto-Maxell K.K. kommer att Àgas till 19,9% av Hitachi Maxell och till 80,1% av Anoto. Verksamheten kommer att vara i full gÄng den 1 juli 2008. Vid samma tidpunkt överförs Àgarskapet av Hitachi Maxells digitala penna.

Joint venture bolaget stÀrker ytterligare samarbetet mellan Hitachi Maxell och Anoto inom omrÄdet för digital penna och papper pÄ den japanska marknaden dÄ personal frÄn Hitachi Maxell med expertis om den digitala pennan kommer att överföras till det nya bolaget. Detta kommer att tillföra Anoto vÀrdefull kunskap och Anoto kommer att fortsÀtta driva produktionen av digitala pennor pÄ samma sÀtt som Hitachi Maxell gjort tidigare. Möjligheterna för att kundanpassa lösningar kommer att öka. I och med kontraktet kontrollerar Anoto nu större delen av vÀrdekedjan och kommer mÀrkbart att öka sina möjligheter att möta kundernas behov och ytterligare korta tiden till kund.

Sedan 2002 har Hitachi Maxell, Ltd. i Japan jobbat i nĂ€ra samarbete med Anoto AB vad gĂ€ller utveckling av nya digitala pennprodukter. Genom Ă„ren har Hitachi Maxell utvecklat tvĂ„ generationer av pennan som har sĂ„lts vĂ€rlden över under Hitachi Maxells varumĂ€rke. Nyligen slutfördes utvecklingen av den tredje generationen, Hitachi Maxells första konsumentpenna, som kommer att lanseras i sommar. År 2007 startade Hitachi Maxell produktionen av en digital penna under Anotos varumĂ€rke. Detta utgjorde det första steget mot ett nĂ€rmare samarbete vilket nu ytterligare förstĂ€rks med det nya joint venture bolaget.

Anoto-Maxell K.K. har kontor i Tokyo och kommer att bestĂ„ av ca. 12 personer frĂ„n Hitachi Maxells division för digital penna och Anoto Nippon K.K. Övrig personal frĂ„n Hitachi Maxell kommer i ett övergĂ„ngsskede arbeta för Anoto AB med produktion och utveckling av pennor.

“Vi Ă€r vĂ€ldigt nöjda över vĂ„rt ökade samarbete med Hitachi Maxell. För oss innebĂ€r det att vi inte lĂ€ngre Ă€r beroende av externa parter för att kunna erbjuda digitala pennprodukter i framtiden. Det gör det möjligt för oss att ta ett steg lĂ€ngre i vĂ€rdekedjan och möjliggör Ă€ven ett ökat fokus pĂ„ att bĂ€ttre kunna tillfredsstĂ€lla behoven hos vĂ„ra stora japanska partners”, sĂ€ger Anders Norling, VD för Anoto.

“Genom att samarbeta med Anoto kan vi lansera olika nya produkter”, sĂ€ger Masaru Kamemoto, General Manager of Hitachi Maxell Digital Pen Division. “Vi Ă€r glada över att vara Anotos partner dĂ„ vi gĂ„r in pĂ„ denna vĂ€xande marknad och vi tror att den nya konstellation kommer att stĂ€rka Anoto-Maxell nĂ€r det gĂ€ller att erbjuda vĂ€rdefulla digitala pennlösningar till japanska kunder.”
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2