Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 09 juni 2008

Ledningsskifte i Ericssons nätverk

Ericsson byter ledning i sitt stora affÀrsomrÄde Networks.
Johan Wibergh tar den första juli över posten som chef över Ericssons affÀrsomrÄde Networks efter den avgÄende Kurt Jofs. Kurt Jofs kommer att lÀmna bolaget vid nyÄr och kommer tills dess att fungera som stÀllföretrÀdare för Johan Wibergh och dessutom rÄdgivare till Carl-Henric Svanberg.

Johan Wibergh kommer frÄn posten som chef för Ericssons verksamhet i Brasilien.

Wibergh Àr född 1963 och var försÀljningschef för tjÀnstesektorn, Global Services, under 2004-2005. Han blev chef för Ericsson i Norden 2005 och fick sitt nuvarande jobb i Brasilien i fjol. Han Àr civilingenjör i datateknik frÄn Linköpings tekniska högskola.

Ericssons affÀrsomrÄde Networks Àr bolagets största och mest inkomstbringande. Av de 44 miljarder som Ericsson drog in under första kvartalet sÄ stod Networks för 30 miljarder. AffÀrsomrÄdet fÄr allt större konkurrens och det Àr flera aktörer som siktar pÄ att ge Ericsson en rejÀl utmaning.

Nokia Siemens Networks siktar pÄ att ta ledarpositionen pÄ den globala marknaden för mobil infrastruktur frÄn Ericsson.

"Vi ska konkurrera om ledarpositionen, och vi har goda förutsÀttningar för att göra det, sade Nokia Siemens Networks chef Marc Rouanne till analytiker och journalister vid en presentation av Nokia Siemens i London pÄ tisdagen.

Nokia Siemens tÀnker dock inte bli ett lÄgprisalternativ till Ericsson.

"VÀgen till att bli nummer ett ska inte gÄ genom ett aggressivt övertagande av marknadsandelar till priset av lÀgre vinst, det finns ett antal andra vÀgar för att nÄ dit", sade Marc Rouanne enligt Unstrung.

Marc Rouanne pÄpekade att bolaget bytt ut 18.000 basstationer frÄn andra leverantörer hos 22 mobiloperatörer under de senaste 14 mÄnaderna.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2