Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 juni 2008

Fiber-till-hemmet får egen medlemsorganisation

Före detta chef för affÀrsutveckling vid PacketFront etablerar Calibra Innovation. Calibra Innovation Àr en medlemsorganisation öppen för fiber till hemmet (FTTH) operatörer som anvÀnder sig av PacketFronts systemslösning.
MÄlsÀttningen med Calibra Innovation Àr att skapa ekonomiska skalfördelar inom omrÄden som forskning & utveckling och sÀlj & marknadsföring samt att ge tillgÄng till expertresurser. Calibras kÀrnverksamhet ligger i att driva kommersiell och teknisk tjÀnsteinnovation pÄ vÀgnar av sina medlemmar.

De senaste 7 Ären har PacketFront satsat stora resurser pÄ att driva avancerad affÀrsutveckling för operatörer som driver fiberbaserade bredbandsnÀt, sk fiber till hemmet (FTTH). Betydande intiativ har tagits inom omrÄden sÄsom utveckling av affÀrsmodeller, finansiell rÄdgivning, strategiutveckling, förhandlingar med tjÀnsteleverantörer, m.m.

“I och med att FTTH operatörerna blir stora och mognar sĂ„ ser vi att det finns ett behov för mer fokuserade insatser inom en del omrĂ„den, speciellt inom omrĂ„det tjĂ€nste- och affĂ€rsutveckling,” sĂ€ger Michael Engström, grundare och VD för Calibra Innovation. ”De flesta FTTH operatörer Ă€r lokala och/eller regionala och saknar nödvĂ€ndig storlek för att kunna generera tillrĂ€ckligt hög grad av innovation som gör att de kan fortsĂ€tta att konkurrera över tid. Innovation Ă€r kostsamt och krĂ€ver tillgĂ„ng till expertresurser som de flesta operatörer inte har tillgĂ„ng till.”

Calibra innovation ger sina medlemmar tillgÄng till en modell för att dela investeringar, FTTH-specifik marknadsanalys och sist men inte minst tillgÄng till marknadsledande kompetens inom affÀrsutveckling. Visionen Àr att över tid kunna knyta ihop medlemmarnas nÀt till en omogen infrastruktur, som ger Calibra möjlighet att agera som en stark virtuell FTTH operatör för sina medlemmar.

“Vi tror att marknaden Ă€r redo för samarbete och samhandling i stor skala. MĂ„let Ă€r att undvika problem som Ă€r relaterade till storlek. Samtidigt ligger vĂ„rt fokus pĂ„ att generera lokalt vĂ€rde för vĂ„ra medlemmar,” sĂ€ger Michael Engström. ”VĂ„ra medlemmar kommer att ha tillgĂ„ng till en palett med tjĂ€nster som inte kommer att finnas i konkurrerande nĂ€tverk. Vi kommer att arbeta aktivt för att flytta tjĂ€nster mellan nĂ€ten och att utveckla nya affĂ€rsmodeller för att flytta in tjĂ€nster frĂ„n Internet till fibernĂ€ten om det kan ge mervĂ€rde. Slutligen kommer vi att utveckla tjĂ€nsteplattformar under eget varumĂ€rke. Med det hĂ€r ramverket kan vi sĂ€kra att vĂ„ra medlemmar befinner sig i en konstant innovations cirkel som lĂ„ter dem differentiera sig frĂ„n resten av marknaden.”

“Vi har en vĂ€ldigt god förstĂ„else för vilka utmaningar vĂ„ra kunder stĂ€lls inför,” sĂ€ger Niclas Sonesson, VD pĂ„ PacketFront. ”Även om vi valt att inte ta ett aktivt Ă€gande i Calibra sĂ„ har vi en tro pĂ„ ideerna och personerna i Calibra och vi önskar dem all lycka till i framtiden. Om Calibra lyckas sĂ„ Ă€r det bra för marknaden och vĂ„ra kunder, och det Ă€r bra för PacketFront”.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2