Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 juni 2008

"Har vi någon chans mot Kina?"

Arbetsamma asiater kan komma att springa ikapp och dessutom springa om svenskarna i frÄga om utveckling och levnadsstandard om den svenska arbetskulturen inte tar sig i kragen. Det menar Kablias VD Hans Mörtberg som i sitt inlÀgg i evertiq Elektronikforum gör en jÀmförelse mellan den svenska och den asiatiska arbetsmarknadsmodellen.
Hans Mörtberg, VD pĂ„ kablagetillverkaren Kablia, stĂ€ller sig frĂ„gan: ”Har vi nĂ„gon chans mot Kina?” Han skriver i ett inlĂ€gg i evertiq Elektronikforum att han anser att svenskarna bör se upp för de arbetsamma asiaterna som med sin arbetsvilja kan komma att springa ikapp och dessutom springa om svenskarna i frĂ„ga om utveckling och vĂ€lfĂ€rd.

”HĂ€r i Sverige, finns det för mĂ„nga i min Ă„lder, som aldrig har haft ett riktigt jobb, mest beroende av att systemet har ”erbjudit” dem sĂ„ pass bra villkor av att gĂ„ pĂ„ olika bidrag eller kortsiktiga ”utbildningar” för att dölja arbetslösheten. Dessa har ocksĂ„ efter nĂ„gra Ă„r blivit oförmögna eller ”ovilliga” till att ta ett riktigt jobb. Eftersom skillnaden mellan arbete och bidrag i mĂ„nga fall Ă€r obefintlig, sĂ„ finns det ingen anledning att jobba, ”det Ă€r bara idioter och hĂ€star som jobbar””, berĂ€ttar Hans Mörtberg i sitt inlĂ€gg i evertiq Elektronikforum.

Klicka hÀr för att lÀsa Hans Mörtbergs inlÀgg i evertiq Elektronikforum.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2