Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 10 juni 2008

Morphic rekryterar ny VD för vindverksamheten

Morphic kan idag meddela att Erik Göthlin anstÀlls som ny VD för vindverksamheten vilket innebÀr ansvar för dotterbolaget DynaWind och det nyligen förvÀrvade ScanWind.
Som ny vd för Morphics dotterbolag Dynawind har Erik Göthlin anstÀllts. Erik kommer nÀrmast frÄn en position som ansvarig för den internationella delen av amerikanska Chromalox Inc, som tillverkar elektrisk vÀrmeutrustning för industriella applikationer. Erik har ansvarat för cirka 230 personer och för en verksamhet som omsatte cirka 250 miljoner kronor 2007. Innan Chromalox arbetade Erik nio Är i ABB i olika nyckelpositioner. Han har sammanlagt 16 Ärs erfarenhet av internationellt projektarbete. Erik Àr civilingenjör i maskinteknik och har studerat i Lund och i Lausanne i Schweiz.

Nuvarande vd för Dynawind, Anders Sjögren, forstÀtter med andra arbetsuppgifter inom vindverksamheten.

”Erik har jobbat i fem olika lĂ€nder tillför en viktig internationell erfarenhet inför Morphics fortsatta expansion inom vinden,” sĂ€ger Jonas Eklind, VD och koncernchef för Morphic Technologies AB.

Dessutom har, som tidigare kommunicerats, Jan Johansson anstÀllts som Chief Financial Officer (CFO) för koncernen. Jan, som börjar i Morphic i juni, kommer nÀrmast frÄn en position som CFO i det börsnoterade företaget Nobia.

Ovan nÀmnda personer inklusive Cell Impacts VD Martin Valfridsson, Morphic Business Developments VD Mats Reimark samt IR-chefen Johannes Falk rapporterar direkt till koncernchefen Jonas Eklind och sammantaget utgör de koncernens nya ledningsgrupp.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2