Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 10 juni 2008

Wolfson satsar på Nordiska marknaden

Wolfson satsar nu pÄ den nordiska marknaden och satsar pÄ marknaden för portabel elektronik.
Wolfson anstÀllde i december Christian Petersen som Àr ansvarig för den nordiska marknaden. Christian Petersen har sedan 1996 arbetat pÄ företag som Analog Devices, Motorola/Freescale och Rohm Electronics. Christian Petersen Àr baserad i Köpenhamn men Àr Àn sÄ lÀnge ensam pÄ denna marknad, bortsett frÄn att han har tillgÄng till tekniskt stöd hÀmtat frÄn huvudkontoret i Skottland nÀr detta behövs.

Wolfson grundades 1984 i Skottland i Edinburgh och Àr idag ett fabrikslöst företag. Utveckling, design och test har bolaget dock under eget tak i Skottland dÀr ca 330 ingenjörer Àr baserade. Designcenter har bolaget Àven i tyska Stuttgart och i Wycombe utanför London. Totalt har Wolfson ca 400 anstÀllda varav mellan 150 och 200 personer anstÀllts under de senaste tvÄ Ären.

I Norden distribueras Wolfson av EG men i framtiden kommer Wolfson att satsa ytterligare pÄ sin direktförsÀljning.

"Vi Àr nöjda med samarbetet med EG men de kan nog inte heller vara nöjda med oss. Vi har inte direkt gett dem förutsÀttningar för att lyckas. Vi ser att vi mÄste ta tag i det hÀr och helt klart förbÀttra oss om EG skall lyckas med vÄra produkter", berÀttar den nordiska försÀljningschefen Christian Petersen för evertiq.

Det största hindret Wolfson har Àr att man inte lyckats hitta personal till sin expansion.

"Det Àr jÀttesvÄrt att fÄ tag pÄ personal. Det optimala vore de som arbetat i branschen och har bra inblick i mobiltelefonindustrin, till exempel pÄ Sony Ericsson eller Nokia men dessa Àr svÄra att hitta sÄ om du har nÄgon pÄ lager sÄ sÀg gÀrna till", sÀger Christian Petersen skrattande till evertiq.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-2