Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 12 juni 2008

Atlas Copco stänger brittisk fabrik

Atlas Copco fortsÀtter sin omstrukturering av produktionen av tryckluftsverktyg vilket innebÀr att man stÀnger sin fabrik i Hemel Hempstead. UngefÀr 95 arbetstillfÀllen berörs.
Desoutter Ltd., som Àr en del av Atlas Copco Industriteknik, har för avsikt att flytta tillverkningen i Hemel Hempstead, Storbritannien, till andra produktionsenheter inom Gruppen och till underleverantörer. Flytten Àr ett steg för att stÀrka affÀrsomrÄdets lÄngsiktiga konkurrenskraft.

Omstruktureringen Àr avhÀngig ett samrÄdsförfarande med de anstÀllda. Enligt planen kommer omstruktureringen att leda till en stÀngning av fabriken i Hemel Hempstead. UngefÀr 95 arbetstillfÀllen berörs.

”Att fokusera vĂ„r tillverkning till fĂ€rre platser kommer att förbĂ€ttra vĂ„r effektivitet bĂ„de i produktionen och i administrationen. Det hĂ€r Ă€r ett viktigt steg för att vi ska kunna bli mer konkurrenskraftiga pĂ„ marknaden, nĂ„got som kommer att gynna vĂ„ra kunder”, sĂ€ger Mats Rahmström, chef för Atlas Copcos affĂ€rsomrĂ„de Industriteknik. ”Vi kommer nu att inleda ett samrĂ„dsförfarande med vĂ„ra anstĂ€llda och kommer att vidta alla skĂ€liga Ă„tgĂ€rder för att hjĂ€lpa de som berörs att hitta annan anstĂ€llning, antingen inom eller utanför Atlas Copco-gruppen.”

Fabriken tillverkar delar till tryckluftsverktyg av varumÀrket CP Desoutter. FörÀndringarna kommer inte att pÄverka marknadsföringen, försÀljningen och servicen av CP Desoutter-produkter.

Förflyttningen av produktionen frÄn Hemel Hempstead vÀntas vara avklarad vid slutet av december 2008. Kostnaderna för flytten uppskattas till MSEK 36. Omstruktureringen följer efter att monteringen av tryckluftsverktyg började flyttas frÄn Hemel Hempstead till en ny fabrik i Ungern i slutet av 2007.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1