Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 13 juni 2008

Saab tar gymnasiesamarbetet längre – startar eget gymnasium

Saab startar nu ett eget gymnasium i Arboga för stimulera tillväxten av teknikintresserade studenter och framtida medarbetare.
Saab vill göra något åt ingenjörsbristen och startar därför ett teknikgymnasium i Arboga. Saab går även in med resurser och engagemang i förskolan och grundskolan för att stimulera barns teknikintresse i hopp om att de i framtiden skall välja teknikinriktade utbildningar och yrken.

I höst ska man kunna söka till Saabs tekniska gymnasium i Arboga, som drar igång hösten 2009. 16 platser per årskull kommer inledningsvis att beredas för den specialiserade utbildningen.

”Det här är ett framåtblickande och oerhört viktigt initiativ som på 5-7 års sikt ska utgöra vår bas för nya, anställningsbara ingenjörer. Vi bygger upp och deltar i verksamheten, tar plats i styrgruppen och ställer krav”, säger Saab Aerotechs affärsenhetschef Lars-Erik Wige i ett pressmeddelande.

Utbildningen bygger på Gymnasieskolans teknikprogram men utöver de obligatoriska delarna kommer eleverna att studera specifika ämnen som flygteknik, övervakning och spaning, med Saab-medarbetare som lärare.

”Vi räknar med att se effekterna först om tio år, och därför är uthållighet en av hörnstenarna i projektet”, säger Gunilla Fransson, affärsenhetschef på Saab Communication
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1