Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 juni 2008

Inga omskolningspengar till Flex-uppsagda i Östersund

De uppsagda frĂ„n Flextronics i Östersund kommer inte att fĂ„ nĂ„gra statliga pengar för att kunna omskola sig. Det meddelar statsrĂ„det Jöran HĂ€gglund.
Statssekreterare Jöran HĂ€gglund reste till Östersund för att skaffa sig en bild av situationen pĂ„ arbetsmarknaden efter de omfattande uppsĂ€gningar som vĂ€ntar vid Flextronics fabrik.

”Det finns ju bĂ„de önskemĂ„l och krav om ett agerande frĂ„n regeringen i den hĂ€r frĂ„gan sĂ„ det var viktigt för mig att Ă„ka hit och fĂ„ en komplett beskrivning av situationen”, sĂ€ger Jöran HĂ€gglund till ltz.

Jöran HÀgglund stÀller sig dock mycket tveksam till att staten kommer att gÄ in med pengar för att stötta omskolningen av de uppsagda Flextronics-anstÀllda.

”Utfallet av det hĂ€r dröjer ju ett tag och innan dess finns tid att ta fram olika Ă„tgĂ€rder. Att börja med att vĂ€nda sig till regeringen Ă€r lite lĂ€ttvindigt. Regelverket pĂ„ arbetsförmedlingen har ju stramats upp och det har varit framgĂ„ngsrikt. Sedan kan det ju hĂ€nda att man tappar flexibilitet nĂ€r nĂ„got sĂ„dant hĂ€r uppstĂ„r och det kanske kan finnas ett behov av att se över det”, sĂ€ger Jöran HĂ€gglund till ltz.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2