Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 juni 2008

Svenskbyggt MSD-skydd bestående av moduler

CHC Products (Controlled Humidity Cabinets) har slÀppt en ny variant av sina torrförvaringsskÄp för MSD-skydd bestÄende av olika moduler som gÄr att sÀttas ihop om flera.
CHC Products, som Ă€gs av Matronic i Sverige AB, har utvecklat och tagit fram en ny modellserie torrskĂ„p för förvaring av fuktkĂ€nsliga komponenter (MSD - Moisture Sensitive Devices). Modell CHC-02 bygger pĂ„ en ny konstruktion dĂ€r skĂ„pen utgörs av moduler pĂ„ 900 liter vardera och dĂ€r yttervĂ€ggarna kan monteras bort för ihopmontering av flera moduler. Om mer plats behövs i ett skĂ„p kan anvĂ€ndaren alltsĂ„ ta bort ena yttervĂ€ggen och koppla pĂ„ mer volym. Detta gör att energiförbrukningen gĂ„r ned eftersom ett och samma avfuktningsaggregat kan anvĂ€ndas till samtliga moduler. Tidigare anvĂ€ndes ett avfuktningsaggregat vardera till varje skĂ„p. Avfuktningsaggregatet har en toleransnivĂ„ pĂ„ upp till 5% RH. ”Det tog 7 minuter att fĂ„ ned luftfuktigheten frĂ„n 98% till 5% i en 900 litersmodul vid vĂ„rt testförsök”, meddelar Mikael Croonqvist, försĂ€ljningschef Matronic, till evertiq. Totalt kan tre moduler kopplas pĂ„ basmodulen. Varje modul har upp till 30 utdragbara hyllor.

”Anskaffningskostnaden sjunker med cirka 30% vid ett fullt utbyggt modulsystem jĂ€mfört med tidigare modeller”, meddelar Björn HĂ€ggström, VD Matronic, till evertiq. Lösningen presenterades pĂ„ monteringsmĂ€ssan SMT NĂŒremberg för ett par veckor sedan och intresset var enligt CHC Products stort.

CHC-02 byggs som tidigare modeller i Sverige och skickas direkt ut till kunderna. Hittills har CHC Products hunnit med ett 100-tal installationer. I Sverige sköter Matronic distributionen och i Europa jobbar CHC Products med distributörer som Interflux (Danmark), Zevac (Tyskland), KVMS (BeNeLux), Comintec (Frankrike) och Justtech (Storbritanien och Irland). Vidare hĂ„llar CHC Products pĂ„ att förhandla med flera leverantörer i Östeuropa och Turkiet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2