Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 juni 2008

Mobiltelefon exploderade och satte eld på omgivningen

En Nokiatelefon pÄ laddning exploderade och satte eld pÄ omgivningen.
Batteriet i en Nokiamobil som lÄg pÄ laddning exploderade och orsakade eldsvÄda hos en sovande kvinna i Blekinge. Mobilen, som var en Nokia 6330i, lÄg pÄ laddning bredvid kvinnan i sÀngen och bara centimetrar frÄn kvinnans ansikte exploderade mobiltelefonens batteri och orsakade eld i sÀngklÀderna.

”Jag sov som en sten, men vid halvfyra-tiden vĂ€cktes jag av ett knastrande ljud. Först förstod jag inte vad det var, bara att jag mĂ„ste upp. Sedan sĂ„g jag nĂ„got som lĂ„g och glödde i sĂ€ngen. Batteriet delade telefonen och hoppade i vĂ€g 20 centimeter. Nu Ă€r det "svullet" och brĂ€nt - men konstigt nog fungerar sjĂ€lva telefonen”, berĂ€ttar Blekingebon Lisa Ericsson som fĂ„tt sin mobiltelefon exploderad, för kvp.se.

Den 14 augusti 2007 drog Nokia tillbaka 46 miljoner mobiltelefonbatterier med beteckningen BL-5C, sedan 100 fall rapporterats in om överhettning.

”Vi tar fallet pĂ„ vĂ€ldigt stort allvar, sĂ„dant hĂ€r fĂ„r absolut inte ske. DĂ€rför Ă€r det viktigt att vi fĂ„r titta pĂ„ telefonen och ta reda pĂ„ vad som hĂ€nt”, sĂ€ger Andreas Lundin, servicechef pĂ„ Nokia, till kvp.se.

Andreas Lundin sÀger att han gÀrna ser att mobiltelefonen och dess batteri skall lÀmnas in till nÄgot av Nokias servicestÀllen eller dÀr hon köpt telefonen. DÀrifrÄn skickas batteriet vidare till Nokias forskningslab i Finland.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1