Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 juni 2008

Sectra levererar TETRA-krypto till Rakel

Sectra har fÄtt i uppdrag av FMV att leverera en krypteringslösning till bland annat polisens, kustbevakningens samt Försvarsmaktens talkommunikation i Rakel.
Sectra har fÄtt i uppdrag av FMV, Försvarets materielverk, att leverera en krypteringslösning som skyddar bland annat polisens, kustbevakningens samt Försvarsmaktens talkommunikation i Rakel.

Rakel Àr byggt pÄ den digitala radiotekniken TETRA och Àr ett gemensamt radiosystem för organisationer i samhÀllet som arbetar med allmÀn ordning, sÀkerhet eller hÀlsa. Rakel anvÀnds av polis, brandkÄr, rÀddningstjÀnst, tull och kustbevakning samt av Försvarsmakten. Sectras krypteringslösning möjliggör avlyssningssÀkra samtal och ligger pÄ ett SIM-kort som sÀtts in i de TETRA-telefoner som anvÀnds i Rakel idag. Kryptot fungerar oberoende av TETRA-leverantör vilket innebÀr att myndigheter och anvÀndare kan vÀlja TETRA-telefon utifrÄn sina egna preferenser med bibehÄllen gemensam sÀkerhet.

”Det Ă€r strategiskt betydelsefullt för oss att fĂ„ förtroende att leverera krypteringen till det stora nationella projekt som Rakel Ă€r”, sĂ€ger Jan-Olof BrĂŒer, VD och koncernchef pĂ„ Sectra.

Rakel bygger pÄ den internationella TETRA-standard som anvÀnds för att sÀkerstÀlla radiosamband inom och mellan kritiska samhÀllsfunktioner. Rakel byggs ut i Sverige fram till Är 2010 och anvÀnds av statliga myndigheter, landsting, kommuner och kommersiella aktörer som arbetar med allmÀn ordning, sÀkerhet eller hÀlsa samt av Försvarsmakten. Regeringen har gett KBM, Krisberedskapsmyndigheten, uppdraget att bygga ut, Àga och förvalta Rakel. Idag Àr systemet i operativ drift i bl.a. Stockholm, Malmö och Göteborg.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1