Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 juni 2008

Ny delägare i Saab Grintek Defence

Ett konsortium lett av Imbani Amandaba (Pty) Ltd förvÀrvar 25 procent plus 1 aktie i sydafrikanska Saab Grintek Defence (Pty) Ltd.
Imbani Amandaba Àr ett sÄ kallat Black Economic Empowerment-konsortium som till 100 procent Àgs av sydafrikaner med ursprung i tidigare diskriminerade grupper. De förvÀrvar nyemitterade aktier motsvarande 25 procent plus 1 aktie i Saab Grintek Defence till ett vÀrde av 95 miljoner Rand, motsvarande cirka 70 miljoner kronor.

Sydafrikas Black Economic Empowerment-policy syftar till att stödja ekonomisk och social utveckling bland tidigare diskriminerade grupper. En Black Economic Empowerment-partner Àr en viktig förutsÀttning för att utveckla verksamheten och kunna konkurrera pÄ den sydafrikanska marknaden. Saab visar med denna transaktion att man Àr angelÀgen om att uppfylla de krav som den sydafrikanska policyn innebÀr. För att ytterligare stÀrka möjligheterna med samarbetet kommer Imbani Amandaba-konsortiet att ta in ytterligare en delÀgare och dÀrmed klassas som ett sÄ kallat Broad Based Black Economic Empowerment-konsortium. En process för att identifiera en sÄdan lÀmplig delÀgare pÄgÄr.

"Det hĂ€r speglar Saabs tilltro till möjligheterna i Sydafrika och vĂ„rt engagemang i Sydafrikas industriella utveckling och framtid. Imbani Amandabas delĂ€garskap kommer att öka tillvĂ€xtpotentialen och förbĂ€ttra Saabs position pĂ„ de sydafrikanska och afrikanska marknaderna", sĂ€ger Åke Svensson, VD för Saab.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1