Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 25 juni 2008

Industrifonden investerar i ScandiDos

Industrifonden investerar 10 miljoner kronor i Uppsalabolaget ScandiDos, som utvecklar ett system för kvalitetskontroll av cancerbehandling.
ScandiDos fÄr nu 10 miljoner frÄn Industrifonden. ScandiDos utrustning ser till att strÄldosen blir exakt rÀtt och att den hamnar pÄ rÀtt plats i kroppen. Bolaget har redan försÀljning över hela vÀrlden och det nya kapitalet ska anvÀndas till ytterligare expansion.

Kraven pÄ kvalitetssÀkring ökar i takt med att cancerterapin blir allt mer förfinad och individuellt anpassad till varje patient. DÄ Àr det av stor vikt att strÄldosen blir exakt rÀtt. Med ScandiDos system kan behandlingspersonalen testa varje behandling i en speciell detektor innan patienten lÀgger sig pÄ behandlingsbordet.

"Med ScandiDos utrustning sÀkerstÀlls att behandlingen ges pÄ rÀtt sÀtt, vilket ger en effektivare behandling med fÀrre biverkningar. Detta spar bÄde tid och pengar", sÀger Yvonne Petersson, investeringsansvarig pÄ Industrifonden.

"ScandiDos har redan bevisat att deras produkter ligger i framkanten inom avancerad strÄlterapi och det ska bli en spÀnnande resa att utvecklas tillsammans", fortsÀtter hon.

ScandiDos system, som marknadsförs under varumÀrket Delta4, Àr anpassat till dagens avancerade strÄlutrustningar. Det mÀter stÄlningen genom hela behandlingen sÄ att teknikern bÀttre kan individanpassa behandlingen sÄ att de nÀrliggande, friska organen inte fÄr nÄgra skador.

"Det finns ett stort behov av att kvalitetssÀkra strÄlbehandling snabbt, sÄ att man fÄr en snabbare genomströmning av patienter och kortare köer", sÀger Görgen Nilsson, grundare och vd för ScandiDos.

"I och med att vi fÄr in Industrifonden som Àgare fÄr vi möjlighet att satsa mer resurser pÄ marknadsföring av Delta4 samt accelerera utvecklingen av ytterligare produkter inom omrÄdet", fortsÀtter han.

ScandiDos, som har Ätta anstÀllda, grundades 2002 och har funnits ute pÄ vÀrldsmarknaden i tvÄ Är. Kunder finns sÄvÀl i Asien som i USA och Europa. Nu satsar bolaget pÄ att vÀxa ytterligare samt pÄ att ta fram kompletterande produkter. Bolaget ha hittills finansierats av medel frÄn grundarna, affÀrsÀnglar och Innovationsbron i Uppsala. I nyemissionen pÄ totalt 15 miljoner kronor deltar förutom Industrifonden Àven ett antal privata investerare.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1