Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Material | 27 juni 2008

Impact Coatings får volymorder<br>hos mobiltelefontillverkare

Nu lyfter Impact Coatings, mobiltelefontillverkare tecknar kontrakt om högvolymproduktion av Maxfas. Nu skalar bolaget upp och nyanstÀllningar kommer att krÀvas.
Impact Coatings, har en lÀngre tid utvecklat det nya belÀggningsmaterialet Maxfas tillsammans med en mobiltelefontillverkare. Efter ett tekniskt godkÀnnande under förra Äret har samarbetet inriktats pÄ den industriella realiseringen av den nya tekniken. Detta har resulterat i ett kontrakt om industrialisering och högvolymproduktion av Maxfas för ett första kontaktdon. Initialt omfattar affÀren tvÄ belÀggningsmaskiner av typen ReelCoater. Dessa kommer att levereras till tvÄ kontaktdonstillverkares tillverkningsenheter i Kina för att tas i bruk i början av 2009. Kontraktet innebÀr ocksÄ att mobiltelefontillverkaren, som tillhör vÀrldens fem största, Ätar sig att utvÀrdera Maxfas för ytterligare ett antal applikationer.

” Vi Ă€r mycket nöjda. Det Ă€r vĂ„r övertygelse att detta innebĂ€r att Impact Coatings nu lyfter” sĂ€ger Henrik Ljungcrantz, VD pĂ„ Impact Coatings.

”Kontraktet innebĂ€r inte bara ett godkĂ€nnande av Maxfas och belĂ€ggningssystemet ReelCoater, utan Ă€ven av Impact Coatings som exklusiv leverantör av denna teknologi. Vi har nu erhĂ„llit en kommersiell plattform inom den internationella mobiltelefonindustrin, vilket kan ge en kraftig hĂ€vstĂ„ng för vĂ„r kommersiella utveckling", fortsĂ€tter han.

Kontraktet innebÀr att Impact Coatings verksamhet nu fokuseras pÄ systemtillverkning. Lokalerna byggs om och personalstyrkan utökas. Parallellt med de fyra InlineCoater 300 som Àr under fÀrdigstÀllande, har en första batch om tre ReelCoaters pÄbörjats. Ett tiotal nya medarbetare har redan rekryterats och ytterligare fem rekryteringar Àr aktuella. Det Àr möjligt att andra projekt medför ytterligare expansion senare under Äret.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1