Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 27 juni 2008

Smarteq får finsk order

Smarteq levererar antenner till Helsingfors Energi – utbyggnaden av smarta elmĂ€tare i Finland Ă€r nu igĂ„ng.
Smarteq levererar nu de första antennerna till Helsingfors, dĂ€r ”den nya generationens elmĂ€tare” med trĂ„dlös överföring av data nu skall installeras i centrala delarna av stan. Under 2008 - 2010 skall cirka 120 000 mĂ€tare installeras i den första fasen.

Projektet drivs av Helsingfors Energi, en del av energikoncernen Helen SÀhköverkko Oy, som ansvarar för eldistributionen i Helsingfors.

Efter den första fasen kommer ungefÀr hÀlften av alla elmÀtare i Helsingforsregionen att uppgraderas till system för fjÀrravlÀsning.

"VÄrt mÄl Àr att erbjuda vÄra kunder, energibolagen, tekniska lösningar som bidrar till att förbÀttra kundservice, rationalisera arbetsprocesser och effektivisera styrningen av mÀtarunderhÄll", sÀger Petteri HeinÀnen, marknadsdirektör hos Aidon.

"AffĂ€ren innebĂ€r ett genombrott för Smarteq i Finland. Återigen fĂ„r vi ett kvitto pĂ„ att vĂ„ra antennlösningar och den kunskap vi besitter pĂ„ omrĂ„det hĂ„ller högsta kvalitet. Vi har en stark position pĂ„ den internationella marknaden pĂ„ antenner till elmĂ€tsystem, sĂ€ger Lars Ericson", VD pĂ„ Smarteq.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1