Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 08 juli 2008

Siemens ser annalkande lågkonjuktur - renodlar organisationen

12600 jobb försvinner hos Siemens vÀrlden över, 4150 ytterligare försvinner frÄn Siemens vid försÀljning av Segment Industrie Montage Services (SIMS).
Sammanlagt 16750 arbetstillfĂ€llen kommer att pĂ„verkas av de planerade nedskĂ€rningarna. "Mot bakgrund av en avtagande konjuktur mĂ„ste vi bli mer effektiva", sĂ€ger Siemens vd Peter Löscher. I Tyskland kommer cirka 5250 arbetstillfĂ€llen att pĂ„verkas av de planerade personalnedskĂ€rningarna. De platser dĂ€r flest arbetstillfĂ€llen försvinner kommer att vara de med flest antal anstĂ€llda: Erlangen, MĂŒnchen, NĂŒrnberg och Berlin. "Vi vill inleda förhandlingar med arbetstagarrepresentanter snabbt för att göra nedskĂ€rningar pĂ„ ett sĂ€tt som kommer att vara sĂ„ socialt ansvarsfullt som möjligt. I detta sammanhang har vi för avsikt att anvĂ€nda alla de instrument som stĂ„r till vĂ„rt förfogande - exempelvis sĂ€lja företag och deltids förtidspensionering. Endast som en sista utvĂ€g kommer vi sĂ€ga upp anstĂ€llningsavtal" betonade Siemens personalchef Siegfried Russwurm.

Mot bakgrund av en hotande global konjunkturnedgÄng planerar företaget att minska kostnaderna i absoluta tal till 1,2 miljarder euro 2010. NÄgra av dessa minskningar kommer att uppnÄs genom att minska utgifterna för IT-infrastruktur och för konsulter.

Företaget har ocksÄ rationaliserat sin i högsta ledning. Den verkstÀllande styrelsen har reducerats frÄn elva till Ätta ledamöter. Stora synergier berÀknas uppstÄ efter bildandet den 1 januari 2008 av tre nya sektorer - energi, industri och vÄrd - frÄn företagets tidigare Ätta grupper.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-05 15:01 V11.10.4-2