Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 16 juli 2008

ABB vill köpa Kuhlman Electric Corporation

ABB avser att förvÀrva Kuhlman Electric Corporation frÄn Carlyle Group.
ABB har undertecknat ett avtal om att förvÀrva det amerikanska transformatorföretaget Kuhlman Electric Corporation för en icke angiven summa frÄn det globala riskkapitalbolaget The Carlyle Group för att expandera sitt utbud av kraftprodukter i Nord- och Sydamerika. Kuhlman Electric tillverkar transformatorer av hög kvalitet till industri- och energisektorn.

Kuhlman Electric har en lÄng historia av lönsam tillvÀxt med en tvÄsiffrig ökning av den Ärliga omsÀttningen under de senaste fem Ären. 2007 uppgick företagets intÀkter till cirka 250 miljoner dollar.

Michel DemarĂ©, ABB:s koncern- och finanschef sĂ€ger: ”Denna affĂ€r Ă€r en första milstolpe i vĂ„r förvĂ€rvsstrategi som fokuserar pĂ„ att finna ”bolt-on” förvĂ€rv som specifikt kompletterar bĂ„de vĂ„rt produktutbud och vĂ„r geografiska nĂ€rvaro. Tillskottet av Kuhlman Electrics verksamhet till vĂ„r kraftproduktportfölj gör det möjligt för oss att ytterligare ta tillvara pĂ„ möjligheter till lönsam tillvĂ€xt. Samtidigt kommer vĂ„ra kunder att tjĂ€na pĂ„ vĂ„rt bredare erbjudande.”

ABB planerar att integrera Kuhlman Electrics verksamhet i sin Power Products-verksamhet i Nordamerika.

Bernhard Jucker, chef för ABB:s division Power Products, sĂ€ger: ”Kuhlman Electrics kvalitetsprodukter och erfarenhet kompletterar ABB:s erbjudande i Nordamerika, och företaget kommer att dra fördel av ABB:s vĂ€letablerade globala infrastruktur samt vĂ„rt nĂ€tverk av yrkesmĂ€n inom kraftindustrin.”

Glenn A. Youngkin, VD för The Carlyle Group, sĂ€ger: ”Kuhlman Electric har varit en utmĂ€rkt lĂ„ngsiktig investering för Carlyle. ABB Ă€r vĂ€l positionerat för att ytterligare utveckla Kuhlman Electrics verksamhet och ta företaget till nĂ€sta nivĂ„.”

FörvÀrvet Àr föremÄl för sedvanliga myndighetsgodkÀnnanden. ABB avser att slutföra affÀren inom sex mÄnader.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1