Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 22 juli 2008

Gunnebo levererar ImmSec till Bahrain

SÀkerhetskoncernen Gunnebo har tecknat avtal om att installera automatiserade högsÀkerhetsslussar för immigrationskontroll, ImmSec, med Bahrain International Airport.
Gunnebo fick ordern tack vare de tvÄ framgÄngsrika installationerna av systemet, som tidigare gjorts vid flygplatser i Storbritannien och Japan. ImmSec Àr ett kontrollsystem som endast tillÄter en person Ät gÄngen att passera genom slussen. Den första ordern omfattar fyra pilotinstallationer av ImmSec dÀr intelligenta ID-kortslÀsare, fingeravtryckslÀsare och tvÄ LCD-monitorer kommer att integreras tillsammans med Gunnebos system för enpersonskontroll och kvarglömda effekter, TDAR. Ordern mottogs i samarbete med Securicore, Gunnebos lokala samarbetspartner i Bahrain.

- Vi tror att ImmSec har en stor potential vid alla typer av in- och utgÄngar som behöver kombinera ett stort flöde av mÀnniskor med hög sÀkerhet, till exempel vid immigrationskontroller, sÀger Göran Gezelius, VD och Koncernchef Gunnebo AB. All biometrisk identifikation krÀver att ID-handlingarna Àr förprogrammerade. I gengÀld blir vÀntetiden vid till exempel passkontrollen mycket kortare för dem som har biometriska resehandlingar.

Installationen av de fyra slussarna kommer att pÄbörjas i september 2008, och ordern har potential att utökas och innefatta hela flygplatsen.

Regeringen i Bahrain har introducerat intelligenta ID-handlingar i syfte att ge bÀttre service Ät sina medborgare. Systemet utgÄr frÄn en gemensam databas. Som en del i denna satsning beslutades att Àven utrusta Bahrain International Airport med elektroniska immigrationsslussar, vilket betyder att Bahrain kan bli det första landet i vÀrlden som tillÄter sina medborgare att resa in och ut ur landet med hjÀlp av automatisk, biometrisk identitetskontroll.

ImmSec Àr Gunnebosm system för automatiserade passkontroller pÄ flygplatser, i hamnar och vid landgrÀnser. Detekteringssystemet identifierar enstaka personer eller grupper av mÀnniskor. Bagage, spÀdbarn och större barn upptÀcks ocksÄ av systemet.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2