Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 juli 2008

Continental intresserade av Autoliv

Det ryktas om att det tyska automotiveföretaget Continental skulle vilja lÀgga ett bud pÄ svenska Autoliv. Det samanslagna bolaget skulle dÄ fÄ namnet Conti-Liv. Detta skriver Realtid.se.
Efter den nyligen sammanslagningen med Siemens automotivedivision Àr Continental nu vÀrldens största företag pÄ bilelektronik efter Bosch, Denso, Delphi och Magna. Autolive Àr smÄ jÀmfört med dessa men de Àr störst inom bilsÀkerhetssystem.

Bland de synergier som finns mellan Continental och Autoliv kan nÀmnas Continentals elektroniska boxar som styr antisladdsystemen i fordon. Dessa ingick tidigare i Siemens automotivedivision och de sitter intill Autolivs boxar som styr dess krockkuddar. Autolive utvecklar just nu en gemensam box för dessa tekniker. Detta skulle innebÀra ett lÀgre pris Àn som idag dÄ tvÄ boxar behövs. Om Continental vÀljer att köpa Autoliv löser de det problemet.

Continental tillbakavisar dock alla spekulationer om att de skulle vara intresserade av att köpa upp Autoliv. De har just köpt Siemens automotivedivision och har just nu fullt upp med att sammanföra de bÄda bolagen.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-1