Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
RoHS | 01 september 2008

Environ och COCIR lanserar ny webbaserad databas för Reach och RoHS-efterlevnad

Tillverkare av elektroniska produkter stÄr inför en massiv ökning av antalet uppgifter de behöver samla in frÄn sina leverantörer, om de Àmnen som anvÀnds i deras produkter.
Europeiska kommissionen förvÀntas lÀgga till minst fyra Àmnen till RoHS-direktivet, och artikel 33 i REACH-förordningen kommer att krÀva att alla tillverkare förser kunder med information om huruvida deras produkter innehÄller> 0,1% av alla "Àmnen med sÀrskilt farliga egenskaper" pÄ Reach kandidatlista. Den första kandidatlistan kommer att innehÄlla upp till 12 Àmnen och kravet att lÀmna information om dessa Àmnen kommer sannolikt att införas i oktober 2008.

Eftersom antalet Àmnen fortsÀtter att öka blir det allt svÄrare för tillverkarna att behÄlla sina egna oberoende system för att samla in dessa uppgifter frÄn alla sina leverantörer. MÄnga leverantörer kommer helt enkelt inte kunna klara av att leverera sÄdana massiva mÀngder av nya data pÄ individuell basis. Environ och COCIR tror det mest kostnadseffektiva metoden för tillverkarna blir att samarbeta om en gemensam process för att samla in och sprida data frÄn sina leverantörer.

Tidigare i veckan lanserade dÀrför Environ och COCIR webdatabas-systemet www.BOMcheck.net som kommer att minska företagens kostnader genom att möjliggöra för leverantörer att ladda upp information om Àmnen till en plats som alla deltagande tillverkare har tillgÄng till.

"BOMcheck Àr det första systemet som gör att elektronikproducenterna kan minska industrins börda att sÀkerstÀlla REACH och RoHS direktiven genom att bygga en centraliserad databas för Àmnenas data frÄn leverantörer" sÀger Freimut Schröder, Siemens Healthcare och COCIR Miljöpolicy Focus gruppens ordförande.

COCIR Generalsekreterare Nicole Denjoy tillÀgger "Systemet kommer att minska kostnaderna för vÄra medlemmar och andra industrier. I stÀllet för att varje leverantör mÄste hanteras individuellt med varje tillverkare, sÄ kommer en central plats att finnas dÀr leverantören kan dela sina data med flera tillverkare."
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1