Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 10 september 2008

Nu Horizons förvärvar komponentdistributören C-88

Nu Horizons Electronics Corporation har aviserat förvärv av C-88, en franchisedistributör av elektroniska komponenter baserad i Hoersholm, Danmark.
C-88 AS hade cirka 18 miljoner USD i omsättning för tolvmånadersperioden som avslutades den 30 april 2008.

"Sedan vårt förvärv av DT Electronics i Storbritannien för drygt två år sedan har vi utökat vår geografiska täckning i Tyskland, Österrike, Polen, Ungern och Tjeckien”, säger Arthur Nadata, ordförande och vd för Nu Horizons.

C-88:s är inriktad på snabbt växande marknader och använder en mycket teknisk design i sin försäljningsstrategi. Deras produktutbud är inriktat på processorer, kommunikation, minnen och programmerbar logik, kraft, mixed signal, displayer och RF. C-88 har försäljning i Danmark och Sverige, med planer att expandera till Norge och Finland inom kort. Nu Horizons har 52 kontor i Nord Amerika, Europa och Asien samt regionala logistik center över hela världen.

C-88 er sålunda det tredje uppköpet i Europa efter DT Electronics i England och Dacom i Tyskland som köptes under 2006. Genom dessa företag utökas det Nordeuropeiska nätverk av Nu Horizons säljkontor .

”Vi betraktar därför detta som en stor möjlighet för att vidareutveckla C-88 utan att kompromissa med de grundläggande, unika värderingar som C-88 har på marknaden”, säger Søren Manicus och Peter Holst-Jensen som är de tidigare ägarna av C-88 AS.

”Nu Horizons är en global C-88 med samma produkt-, teknik- fokus och med förmågan att kombinera globala distributionsavtal, med de lokala avtalen för respektive marknader – helt i linje med C-88. Vår Nordiska profil får utökade möjligheter i form av nya leverantörer och globala IT system som ger oss möjlighet att snabbare nå våra tillväxtplaner samt målet att bli den största ”non-broadliner” i Norden.

Søren Manicus och Peter Holst-Jensen fortsätter leda C-88. Företagets namn, profil, medarbetare och lokala lager fortsätter utan förändringar.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-1