Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 17 september 2008

Dresdenfabrik ska tillverka framtidens tidningar

I det tyska "Silicon Valley" i nÀrheten av Dresden har brittiska företaget Plastic Logic öppnat sin första fabrik för tillverkning av halvledare av plast. Med dessa kan e-böcker produceras och kanske snart den första elektroniska tidningen.
PĂ„ onsdag tas produktionsanlĂ€ggningen för tunna displayer som bygger pĂ„ plasthalvledare i drift. AnlĂ€ggningen har kostat cirka 100 miljoner USD och har kunnat byggas bland annat "tack vare stöd av staden Dresden”, sĂ€ger tysklandschefen för Plastic Logic, Konrad Herre, i en intervju med FTD.de.

Cirka 80 anstÀllda kommer till en början att driva den helautomatiska fabriken. Dessa bestÄr i huvudsak av ingenjörer som kontrollerar och övervakar. Robotar sköter produktionsprocesserna. Automatiserade fordon transporterar komponenter genom anlÀggningen till respektive stationer.

Företaget rÀknar med att 100000 displayer kommer att produceras i Är i Dresden. Produkten kallas Plastic Logic Reader, en A4-stor lÀsare för format som Microsoft Word, Excel och Powerpoint, men Àven PDF-filer frÄn Adobe och tidningar, tidskrifter och böcker.

Plastic Logic Àr en av flera leverantörer av displayer till e-böcker. Mest framtrÀdande Àr amerikanska Amazon.

"VĂ„r mĂ„lgrupp Ă€r tydligt definierad. Vi kommer i första hand inrikta oss pĂ„ affĂ€rskunder och chefer för deras affĂ€rs-dokument och presentationer”, sĂ€ger Konrad Herre.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2