Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 28 augusti 2001

Kontraktstillverkare väljer kunder

För att minska riskerna med små OEM- kunder, börjar EMS- företagen att välja ut företag de accepterar som partners
Två större EMS- företag- Sanmina och Solectron har nyligen fått smällar av partners. Solectron väntas skriva av $58 miljoner och Sanmina gick så långt att de stämde Novatel Wireless på $18,8 miljoner för avbeställningar och obetalda skulder.
Sanmina förlorade $100 miljoner då modemtillverkaren Metricom Inc., gick i konkurs.
Nu när mindre OEM's kämpar i ett allt hårdare klimat, kommer EMS- företag av alla storlekar att noga studera sina nuvarande och potentiella kunder för att slippa lageransvar och förluster.

"EMS företagen måste bli smartare i sina analyser," säger K Colehower, vvd Cinta Network Inc., ett två år gammalt nätverksföretag. "De vill vara i en position att hjälpa sina kunder till framgång, men de måste samatidigt ha ett öga på de mindre kundernas förankring i verkligheten och förstå deras teknik."
Sökandet efter nästa Cisco System kräver en ärlig dialog om framtida möjligheter, materialanskaffning, inventarier tillsammans med genomgång av budget för små OEM's och start-up företag.

Mindre EMS företag i riskzonen
Medan stora EMS företag som Sanmina och Solectron kan "ta smällar", riskerar mindre att gå under.
Källa EBN

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-10-15 23:56 V11.6.0-2