Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 september 2008

Sony Ericsson tror på tuff marknad

Anders Runevad, försÀljningschef för Sony Ericsson, tror pÄ en fortsatt dyster marknad efter Ärsskiftet.
Mobiltillverkaren kommer inte att slÄss om försÀljningen av billigare mobiler och ger för nÀrvarande upp ambitionen att bli trea i vÀrlden. TillvÀxten och vinsten för Sony Ericsson ökade under fjolÄret och bolaget sÄg ut att vara pÄ vÀg in bland de tre största mobiltillverkarna i vÀrlden.

Men detta Är har varit mycket tufft för bolaget och dess vd Dick Komiyama, som eftertrÀdde Miles Flint i november i fjol.

Under Äret har det blivit tvÄ vinstvarningar och besked om att 2 000 tjÀnster ska bort. Det senaste kvartalet gav rörelseförlust, och samtidigt passerade LG Sony Ericsson pÄ den globala försÀljningslistan som ny fyra efter Nokia, Samsung och Motorola.

"Jag tror att marknaden kommer att fortsÀtta att vara utmanande nÀr vi gÄr in i 2009, dÀrför tror jag att det Àr klokt att planera för det", sÀger försÀljningschefen Anders Runevad till nyhetsbyrÄn Reuters.

Runevad menar att Sony Ericsson dÀrför mÄste Àgna sig Ät sitt kÀrnsegment, det vill sÀga mobiler i den högre prisklassen och avvakta med planerna pÄ att ta marknadsandelar. Anders Runevad förnekar dock att ytterligare nedskÀrningar Àr pÄ gÄng.

Sony Ericsson lanserar under oktober sin lyxtelefon Xperia X1, som har operativsystem frÄn Microsoft . Under fjÀrde kvartalet kommer "cybershotmobilen" C 905, kameratelefonen W 902 och speltelefonen S 305.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-11 20:28 V11.10.27-1