Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 24 september 2008

Likviditetsbrist i Digital Vision

Digital Vision AB hade Är 2007 sitt mest framgÄngsrika Är med en omsÀttning pÄ 115 mkr och ett resultat pÄ 5,8 mkr. FörsÀljningen har dock under de tvÄ första kvartalen 2008 försvagats kraftigt. Utfallet för de senaste mÄnaderna visar att trenden med den svaga försÀljningen fortsÀtter. Detta har lett till att bolagets finansiella situation har blivit anstrÀngd och att en likviditetsbrist har uppkommit.
Det Àr frÀmst författarstrejken i Hollywood tidigare i Är som ligger bakom den vikande försÀljningsutvecklingen. Författarstrejken gav effekter i hela mediateknikbranschen. Flera produktionsbolag över hela vÀrlden, men frÀmst i Europa, pÄverkades negativt, vilket resulterade i en minskad efterfrÄgan pÄ bolagets produkter. Till följd av mÄnga konkurser bland dessa bolag ökade ocksÄ tillgÄngen av begagnade produkter pÄ marknaden, vilket pÄverkade bolagets försÀljning.

Till detta kommer den generella finansiella oron som inneburit svÄrigheter för ett stort antal produktionsbolag att i dagslÀget erhÄlla finansiering för inköp av nya produkter, vilket ocksÄ har haft en negativ inverkan pÄ bolagets försÀljning den senaste tiden.

Bolagets styrelse arbetar tillsammans med huvudÀgarna med att utvÀrdera situationen och finna en lÄngsiktig lösning.

Styrelsens bedömning avseende den finansiella stÀllningen Àr att en kontrollbalansrÀkning ej behöver upprÀttas, eftersom det finns övervÀrden i varulager och patent i sÄdan utstrÀckning att bolagets egna kapital med marginal överstiger aktiekapitalet.

Likviditetssituationen Àr mer allvarlig. Bolaget Àr i omedelbart behov av minst fem miljoner kronor för att lösa förfallna skulder, samt för att kunna driva rörelsen fram till dess att en lÄngsiktig finansiering kan sÀkras.

Bolaget har under 2008 initierat ett ÄtgÀrdspaket för att möta de problem som orsakat nuvarande lÀge. Detta bestÄr bland annat av följande:
- Nya produkter har tagits fram – dessa har mottagits mycket positivt bland annat vid bolagets medverkan vid International Broadcasting Conference i Amsterdam
- De nya produkterna möjliggör ökad OEM-försÀljning
- Nya distributörer har kontrakterats bland annat i Kina och Indien
- Provisionssystem pÄ mÄnadsbasis för sÀljarna har införts i syfte att öka försÀljningen och fÄ en jÀmnare försÀljning över tiden
- Personalreduceringar har genomförts under Äret

Bolagets styrelse har vidare inlett ett arbete med att utvÀrdera de olika finansiella möjligheter som stÄr till buds. Som ett led i detta pÄgÄr en upphandling av finansiell rÄdgivare. MÄlsÀttningen Àr att inom kort kunna kommunicera en finansiell lösning.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2