Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Komponenter | 25 september 2008

Atollic AB får order från japansk mikroprocessortillverkare

Atollic AB i Jönköping har fått en order från den japanska elektronikkoncernen NEC Electronics. Ordern innebär att Atollic kommer att utveckla konstruktionshjälpmedel till NEC’s mikroprocessorer.
Dessa kommer sedan att användas av utvecklingsingenjörer över hela världen för att konstruera olika typer av elektronikprodukter, till exempel fordonselektronik och konsumentelektronik. Atollic räknar med att samarbetet kommer att fördjupas under hösten. Fler affärer är sannolika innan årets slut.

- Atollic har sedan tidigare samarbeten med flera andra globala halvledartillverkare, och att nu även japanska NEC Electronics väljer Atollic som leverantör visar på vår spetskompetens inom högteknologiområdet, säger Lars-Erik Stenkil, VD för Atollic.

Atollic tar fram programmeringsverktyg som används av utvecklingssavdelningar runt om i världen för att konstruera framtidens högteknologiprodukter. Atollic erbjuder även expertkompetens inom området inbyggda system och teknisk mjukvara. Företaget har sin bas på Science Park i Jönköping och jobbar på en global marknad.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2