Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Test & Mät | 29 september 2008

SP inviger nytt EMC-labb

Weber heter SPs nyaste EMC-labb, designat för störningsprovningar av fordonselektronik.
Med det nya labbet befÀster SP stÀllningen som den största EMC-mÀtplatsen i norra Europa med totalt sex mÀtkammare. Ett ökat antal förfrÄgningar om provningar frÄn fordonsbranschen Àr huvudskÀlet till att det nya labbet byggts.

”I synnerhet ser vi starkt kundtryck nĂ€r det gĂ€ller provning av fordonsstyrenheter ”, sĂ€ger Krister Kilbrandt, gruppchef för EMC-provning Fordon pĂ„ SP. Weber Ă€r designat för fordonskomponenter med en maximal vikt pĂ„ cirka 500 kilo. Labbet kan anvĂ€ndas för provning mot alla EMC-delmoment.

Det nya labbet kompletterar de labb som redan finns pÄ SP och ger en vÀlkommen ökning av kapaciteten. Labbet Àr byggt pÄ rekordtid, tack vare att en befintlig lokal kunde anvÀndas. Labbet hÄller, trots den snabba byggtiden, samma höga standard som övriga EMC-labb pÄ SP och Àr liksom dessa helautomatiskt för att ge korta mÀt- och stÀlltider för kunderna.
”En skillnad mot övriga labb Ă€r att ett speciellt kompakt ferritiskt dĂ€mpmaterial delvis har anvĂ€nts för att öka tillgĂ€nglig golvyta i labbet ”, sĂ€ger Krister Kilbrandt.

Provningskammaren, som har en volym pĂ„ 150 m3, klarar emissionsmĂ€tningar och immunitetsprov i spektrat 10 kHz – 18 GHz. Weber Ă€r speciellt anpassad för mĂ€tningar enligt standarderna CISPR25, ISO 11452-x serien och immunitetsdelar av EN-basstandarder.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2019-01-17 14:20 V11.11.0-2