Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Elektronikproduktion | 30 augusti 2001

Siemens levererar optiskt nätverk till Kina

Sichuan Telecom Corporation, ett dotterbolag i Peking till China Telecom, har givit Siemens i uppdrag att leverera ett optiskt nÀtverk för sammanlÀnkning av de större stÀderna i den centralkinesiska provinsen Sichuan.
Detta kommer att dramatiskt öka kapaciteten i dagens nĂ€tverk och göra det enklare att anvĂ€nda bredbandstjĂ€nster sĂ„som ATM och IP. Överföringshastigheten pĂ„ 320 gigabit/s motsvarar en kapacitet pĂ„ 10 miljoner samtidiga telefonsamtal.

Siemens kommer att leverera sin lösning Infinity MTS 1.1E, vilken bygger pÄ tekniken DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing). Olika signaler kan överföras samtidigt i en och samma optiska fiber och man har ocksÄ möjlighet att skicka olika dataformat och protokoll. Sichuan Telecom Corporation avser att anvÀnda plattformen Infinity MTS för parallell överföring av 2.5 gigabit SDH (Synchronous Digital Hierarchy), 10 gigabit SDH, och IP (Internet Protocol). Ett av huvudskÀlen till att den kinesiske operatören valde Siemens som leverantör var flexibiliteten i Siemens-lösningen. Ett annat argument var den bevisade kompatibiliteten med andra tillverkares SDH-utrustning. Siemens kommer att sammanlÀnka Sichuans större stÀder via tvÄ 32 x 10 gigabit/s DWDM-ringar. NÀtverket skall enligt planerna tÀcka in drygt 1,500 km. Tidpunkten för driftsÀttning Àr hösten 2001.

Detta meddelas i ett pressmeddelande.
Annons
Annons
Annons
Annons
Visa fler nyheter
2018-12-13 13:08 V11.10.14-2