Elektronikproduktion | 15 oktober 2008

Nordiska kontraktstillverkare duktiga på att specialisera sig

Under tyska elektronikorganisationen ZVEI:s mönsterkort- och EMS konferens berättade Daniel Hawtof hos iSuppli att den europeiska kontraktstillverkarmarkanden kommer att växa snabbare än den Amerikanska eller Asiatiska.
Han säger att kontraktstillverkning eller EMS - "Electronics Manufacturing Services" är en stor industri redan idag men att den kommer att bli ännu större inom elektronikindustrin. Enligt honom kommer den europeiska EMS-markanden att växa snabbare än den Amerikanska och Asiatiska.

Konsolideringen mellan företagen kommer att fortsätta liksom att flera kontraktstillverkare ännu mer kommer
att specialisera sig inom olika områden. Han avslutar med att säga att differentiering är bra för kontraktstillverkarna men att effektiviteten samt en fast och konsekvent strategi fortfarande är den bästa affärsmodellen.

Diagrammet nedan visar att många nordiska EMS-leverantörer som till exempel PartnerTech, Note och Kitron, har en högt specialiserad affärsstrategi inom bland annat medicin, industri, försvar och flyg, medan de stora jättarna såsom Foxconn eller Flextronics har mer allmänna affärsstrategier.

Kommentarer

Vänligen notera följande: Kritiska kommentarer är tillåtna och till och med uppmuntrade. Diskussioner är välkomna. Verbala övergrepp, förolämpningar, rasistiska och homofobiska kommentarer är inte tillåtna och sådana inlägg kommer att raderas.
Visa fler nyheter
2018-07-18 17:55 V10.0.0-1